News Trending

Raquel Maulwurf at Stedelijk Museum Schiedam

Works by Raquel Maulwurf from the collection of the Stedelijk Museum Schiedam are currently on view at the museum in the group show The ABC of our collection. On view until 22 May 2016.


See also Stedelijk Museum Schiedam


PRESS RELEASE (Dutch only)

In de afgelopen vijftien jaar heeft het Stedelijk Museum Schiedam ruim 3.000 kunstwerken aan de collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst toegevoegd door aankopen, schenkingen, langdurige bruiklenen en reconstructies. Een zeer omvangrijke uitbreiding is de schenking van meer dan 1.400 objecten uit de Altena Boswinkel Collectie.

De uitbreiding van de museale collectie is mede gerealiseerd door gemeentelijke subsidies, financiële ondersteuning van het Mondriaan Fonds, aankopen met steun van de Vereniging Vrienden van het Stedelijk Museum Schiedam en schenkingen door particulieren, kunstenaars en galerieën. Langdurige bruiklenen van de NOG Collectie van Stichting Beheer SNS REAAL en Fondation Constant bepalen mede de identiteit van de collectie.

Het ABC van de Collectie is een tentoonstelling over hoe het museum verzamelt met steun van subsidiënten, donateurs en anderen. Tegelijk geeft het een inspirerend beeld van actuele ontwikkelingen in de Nederlandse kunst van na 1945.