News Trending

Eros & Psyche XI

Year: 
2017
Medium: 
acryl op doek
Size: 
150 x 130 cm
Status: 
Available
Info: 

De serie schilderijen en werken op paper, getiteld Eros & Psyche, is ontstaan in de periode 2017- 2021 en is gebaseerd op de gelijknamige mythe uit de klassieke oudheid, in de tweede eeuw na Chr. geschreven door Lucius Apuleius, als onderdeel van zijn Metamorfosen.
De mythe ‘Eros & Psyche’ heeft betrekking op het wegnemen van hindernissen inzake de liefde tussen Psyche (de belichaming van de ziel) en Eros (de liefde, de seksuele begeerte, het verlangen naar schoonheid) en hun uiteindelijke verbintenis. Door een orakel bepaald, wordt Psyche verliefd op Eros, maar mede door toedoen van Aphrodite – de godin van de liefde die jaloers is op Psyche vanwege haar schoonheid, maar die ook de moeder is van Eros – kan zij hem niet langer ontmoeten.

De mythe beschrijft Psyche's zoektocht naar hem, want zij wil zich met hem herenigen en na veel beproevingen slaagt zij hierin.

In de werken fungeert de mythe als een leidraad en verschaft zij de algemene sfeer waaruit de werken ontstaan die uiteindelijk hun eigen werkelijkheid verbeelden. 
Het diepe rood en roodpaars in de schilderijen Eros & Psyche XI en XIII, ondersteunen de sensuele erotische wereld, opgeroepen door de mythe.

Price: 
€4.950