News Trending

Birgit Verwer and Klaas Gubbels at No Walls Expo 2015

Works by Birgit Verwer and Klaas Gubbels are featured in NO WALLS EXPO, the large scale group exhibition at the Fenixloods in Rotterdam. On view from 17 January 2015. Official opening during Rotterdam Art Week on 4 February at 19.00. More works in our booth at Rotterdam Contemporary in the Cruise Terminal, Rotterdam

Press Release (Dutch only)

Officiële opening NO WALLS expo tijdens Rotterdam Art Week op 4 februari om 19:00 uur

 

De tentoonstelling is te zien van 17 januari t/m 17 februari 2015 in de Fenixloods 1 in Rotterdam.

Open TUE 13:00 - 19:00 h

WED 13:00 - 19:00 h

THU 13:00 - 21:00 h

FRI 13:00 - 21:00 h

SAT 11:00 - 17:00 h

SUN 11:00 - 17:00 h

NO WALLS

De groepstentoonstelling NOWALLS EXPO is van 17 januari tot met 17 februari te zien in de Fenix Loods (10.000m2) te Rotterdam.
Verdeeld over de twee verdiepingen zijn werken van Nederlandse en Vlaamse kunstenaars te zien: op de begane grond sculpturen en installaties en de eerste verdieping videowerk. De tentoonstelling is onderdeel van het Vlaanderen-Nederland jaar dat in 2015 gevierd word ter ere van het 20 jarige bestaan van het Cultureel Verdrag dat op 17 januari 1995 getekend werd.

Op vraag van DutchCulture en BAM zijn de verschillende samenwerkingsverbanden voor dit tentoonstellingsproject ontstaan. NO WALLS EXPO heeft als achterliggende gedachte dat er tussen Vlaanderen en Nederland geen culturele barrières bestaan en dat een sterke samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen een interessante kruisbestuiving oplevert. In deze tentoonstelling wordt op een oppervlakte van 10.000 m2 uitsluitend werk getoond waarvoor geen wanden nodig zijn: “NO WALLS” . Het werk van jong, aankomend talend wordt naast dat van gerenommeerde kunstenaars geplaatst. Op die manier ontstaat er een sprankelende wisselwerking door de dialoog tussen de werken.

Het video-luik van de tentoonstelling wordt samengesteld door Bart van den Boom (NL), met als thema “Future Landscapes”. Bob Smit (NL) en Mark Swysen (BE) bepalen de opstelling van de sculpturen en de installaties. Zij werden voor de selectie van de kunstenaars bijgestaan door een adviescommissie bestaande uit diverse specialisten en kenners van de beide nationale kunstscènes o.a.: Marc Ruyters (BE) hoofdredacteur H ART,

De tentoonstelling wordt uitgelicht door lichtarchitect Paul van Laak, bekend van het lichtontwerp van de RAW EXPO 2012 in de Fenix Loods en de RAW China EXPO 2013 in het Pakhuis Santos. Eerder heeft hij de belichting verzorgd van tentoonstellingen in het Gemeentemuseum in Den Haag en de Rotterdamse Schouwburg.

Kunstenaars

De tentoonstelling no Walls brengt het kruim van de actuele Vlaamse kunstscène op het vlak van driedimensionale en videokunst naar Rotterdam. Vanuit Vlaanderen en Nederland o.a. Silvia B (NL), Klaas Gubbels (NL), Johan Tahon (BE) etc.

Meer info op nowallsexpo.com